hp design

Zamjenske tinte i toneri

  • Ispis

toner01U suradnji s renomiranom tvrtkom Toner.hr d.o.o. vršimo distribuciju zamjenskih tinti za ink jet pisače (obični i multifunkcijski pisači, faks uređaji...) kao i zamjenskih tonera za laserske pisače i kopirne uređaje. Na sve tinte i tonere pružamo jamstvo.

Odgovorima na nekoliko vaših učestalih pitanja, objasniti ćemo vam bitne stvari i zablude glede zamjesnkih tonera. Naime vrlo često postavljeno pitanje je pitanje porijekla i proizvođača tinti i tonera. Kupci postavljaju to pitanje, a zapravo sam odgovor ništa ne znači. Radi se o tomu da na "Dalekom Istoku" postoji nekolicina proizvođača potrošnog materijala, no često sam prozvođač ne pakira potrošni materijal nego ga druge tvrtke prodaju pod različitim nazivima (markama), a radi se zapravo o identičnom proizvodu čija cijena zapravo ovisi samo o jačini 'branda'. Na to strogo pazimo jer znamo da se kod drugih proizvođača može pronači u istom pakiranju i proizvodi nekoliko različitih tvornica.

Drugo bitno pitanje nam se često postavljalo, te su neupučeni donosili pogrešne zaključke ne znajući previše samu 'srž' ovog posla "Da li je vaš potrošni materijal punjen ili novi?". Naime, svaki toner, pa tako i onaj originalni mora biti punjen. Dio našeg zamjenskog materijala je punjen u obnovljene cartridge, a dio je novoizrađen u kompletu. Sama riječ 'punjenje' označava malo složeniju proceduru od samog nadopunjavanja tonera. On uključuje generalno čišćenje, zamjenu pohabanih djelova, optičkih bubnjeva, čipova i tek tada punjenja, testiranja i pakiranja. Dakle, radi se o gotovo ponovnoj proizvodnji samog potrošnog materijala. Najbolje će sve daljnje nedoumice opisati test koji je naveden na originalima - "Prazan toner molimo zapakirati i vratiti proizvođaču". Što mislite da oni rade s praznim tonerima?

I konačno treče pitanje glasi "Da li je original bolji". Naravno da jest, no radi se o tako minimalnim razlikama kojetoner02a
korisnik neče niti primjetiti. To su tako male nijanse koje su u potpunosti zanemarive i čak nevidljive ljudskom oku. Kada bi radili razliku u cijeni identičnom kao i razliku u kvaliteti konačna razlika bi se možda mjerila samo u lipama.

Tokom godina su se u Hrvatskoj pojavile različite tvrtke koje su se bavile obnavljanjima, te su svojim lošim pristupom problemu odvratili kupce od obnavljanog potrošnog materijala. Najčešća rečenica je bila "Uh, to smo probali od tvrtke XXX i to ništa ne valja". Mislim da ne treba generalizirati stvari već jednostavno isprobajte proizvode TONER.hr.